چگونه سایتمان را به رتبه اول گوگل برسانیم؟
استراتژیهای بهبود سئو را در این مقاله بررسی خواهیم کرد. شما به عنوان مدیر سایت باید تکنیکهای رشد رتبه سایت را بشناسید.
منبع: https://rasanika.comگوگل صفحات سایتها را با استفاده از ربات های خزنده خود بررسی و اصطلاحا کراول میکند و سپس در صورتی که صفحات موردنظر دارای شاریط لازم باشند، آنها را ایندکس میکند.
ایندکس صفحات سایت در گوگل یعنی چه؟
Index صفحه در گوگل، بطور کلی به این معنی است که گوگل، سایت و صفحات شما را میبیند و در یک دیتابیس بزرگ آن را ذخیره میکند. زمانی که شما مطلبی را در گوگل سرچ میکنید، از گوگل درخواست میکنید تمامی صفحات ایندکس شده را به شما نشان دهد. به دلیل اینکه برای این درخواست، ممکن است میلیونها محتوا مرتبط با مطلب درخواستی شما وجود داشته باشد، لذا الگوریتم رتبهبندی گوگل تمامی تلاش خود را میکند تا صفحات را مرتب کند، به نحوی که شما بهترین و مرتبط ترین مطلب را در ابتدا مشاهده کنید.
سیستمهای رتبهبندی خودکار Google به گونهای طراحی شدهاند که اطلاعات مفید و قابل اعتمادی را که عمدتاً برای نفع مردم ایجاد میشوند، نه برای کسب رتبه در موتورهای جستجو، در نتایج برتر جستجو ارائه کند.
توصیههایی برای بهبود رتبه سایت
برای اینکه بتوانید رتبه سایتتان را بهبود ببخشید و سایت شما در صفحه اول گوگل باشد ابتدا این سوالات را از خودتان بپرسید؟ پاسخ این سوالات را جدی بگیرید. من در ادامه توضیح خواهم داد که برای بهبود رتبه سایت خود در رابطه با هر یک از موارد زیر چه اقداماتی انجام دهید؟
آیا گوگل وب سایت شما را میبیند؟
آیا شما مطالب با کیفیت برای کاربر ارائه میکنید؟
آیا کسب و کار محلی شما در گوگل نمایش داده میشود؟
آیا مطالب شما فوری و راحت در همه ابزارها قابل دسترسی است؟
آیا وب سایت شما امن است؟
آیا نیاز به کمک یک سئو کار دارید؟
آیا وب سایت شما تخصصی است؟مطالب شما دقیقا در یک حوزه خاص است؟
آیا سایت شما در گوگل وجود دارد؟
اگر میخواهید اطمینان پیدا کنید که آیا صفحات سایت شما در گوگل ایندکس شده اند یا نه از لینک زیر کمک بگیرید با مراجعه به لینک زیر میتوانید مطمئن شوید که صفحات سایتتان توسط گوگل ایندکس شده است یا نه؟
site:example.com
به این صورت که در نوار جستجوی گوگل تایپ کنید (:site) سپس (اسم دامنه) را بنویسید و جستجو را آغاز کنید.
وقتی جستجو در مورد دامنه سایتتان را در گوگل انجام دادید گوگل تمامی نتایج را به شما نمایش خواهد داد اگر چنین نباشد و در نتایج گوگل صفحات سایت خود را پیدا نکردید حتما به خاطر یکی از مشکلات زیر است.
سایت شما لینک ورودی ندارد: یعنی هیچ یک از سایتهای موجود در وب به سایت شما لینک ندادهاند. میدانید که لینک دهی موضوع مهمی است و دریافت لینک از سایتهای موجود در وب موجب افزایش اعتبار سایت شما میشود.
خرید لینک و یا دریافت لینک با روش های پولی موجب افزایش اعتبار سایت شما نخواهد شد و گوگل قادر به تشخیص صحت لینک های ورودی میباشد.
سایت شما جدیدا راه اندازی یا آپدیت شده است: اگر به تازگی سایت خود را راه اندازی کرده اید و یا هر گونه تغییری در سایتتان ایجاد کرده اید چندین هفته زمان خواهد برد تا گوگل متوجه تغییر یا ایجاد سایت شود بنابراین اگر سایتتان را جدیداً راه اندازی یا آپدیت کرده اید جای نگرانی نیست.
سایت شما با زبان HTML طراحی نشده است: اگر سایت خود را با فناوری دیگری طراحی کرده اید ممکن است برای گوگل دشوار باشد که بتواند صفحات سایت شما را بررسی کند. حتما از زبان برنامه نویسی HTML برای طراحی سایت استفاده کنید و همچنین از متن و تصویر و ویدیو و پادکست به یک اندازه داخل محتوا استفاده کنید.
سایت شما دسترسی راحتی ندارد: حتما هر از گاهی در یک پنجره ناشناس سایتتان را تست کنید و از راحت بودن دسترسی به سایت مطمئن شوید گاها این مشکل پیش میآید که برنامهنویس دسترسی به صفحات سایت را مسدود میکند و گوگل نمیتواند به صفحات سایت دسترسی داشته باشد. ارورها و سهولت دسترسی به سایتتان را حتما بررسی کنید.
میلیون ها سایت و صفحه در گوگل وجود دارد شما اگر برای دیده شدن سایتتان توسط گوگل عجله دارید ابتدا ارور های سایتتان را بررسی و رفع کنید و سپس صفحات مهم سایتتان را در گوگل به صورت دستی ایندکس کنید و یا سعی کنید لینک داخلی دریافت کنید هر چه تعداد لینک های ورودی شما بیشتر باشد توسط گوگل اعتبار بیشتری خواهید داشت.
آیا سایت شما مطالب مناسبی برای کاربران ارائه میدهد؟
شما باید اطمینان حاصل کنید که کاربران شما از محتوای سایت شما رضایت دارند. اولین اولویت رضایت کاربران میباشد. باید مطمئن شوید که در سایت شما مطالب منحصربهفردی برای جذب همیشگی کاربران وجود دارد.
چند تکنیک کلیدی برای ارائه محتوای با کیفیت برای کاربران
ایجاد محتوای مفید و قابل اعتماد برای کاربران عدم استفاده از بازاریابی و معرفی بیش از حد محصول در داخل محتوا.
کلمات کلیدی خود را مرتبط با متن انتخاب کنید(مطمئن شوید که کاربران مطلب شما را با این کلمات جستجو میکنند) و آنها را در موقعیت های برجسته مانند سرتیتر ها و یا موقعیت های بولد و مورد توجه به کار ببرید.
از لینک های معتبر و مورد اعتماد استفاده کنید و به صفحات ایندکس شده در گوگل لینک دهید و اطمینان حاصل کنید که لینک ها برای گوگل قابل دسترسی میباشد.
در هر موقعیتی که میتوانید سایت خود را معرفی کنید در پنل های گفتگو در شبکه های مجازی و … در این صورت اعتبار سایت و محتوای سایتتان از دید کاربران افزایش میابد.
آیا کسب و کار محلی شما در گوگل نمایش داده میشود؟
شما باید کسب و کار محلی خود را در گوگل با ایجاد یک پروفایل مساعد نمایش دهید. در پروفایل خود از لوکیشن، تصاویر و اطلاعات بیشتر استفاده کنید. در واقع باید به کاربر کمک کنید که شما را در گوگل مپ پیدا کند و تصویری از شما و محل کسب و کارتان در اختیار داشته باشند. نحوه معرفی کسب و کار محلی در گوگل اهمیت دارد. سعی کنید در پروفایلتان به نظرات کاربران پاسخ دهید و از آنها بخواهید که برای سایتتان امتیاز دهند. به مثال های تصویری زیر در ایجاد یک پروفایل مناسب برای کسب و کار محلی توجه کنید.
آیا مطالب شما فوری و راحت در همه ابزارها قابل دسترسی است؟
شما باید به عنوان مدیر یک وب سایت در نظر بگیرید که کاربران شما با کمک ابزارهای مختلف از سایت شما دیدن میکنند و باید دسترسی از تمامی دستگاهها به سایت راحت باشد. گاها مدیران سایتها دچار چنین اشتباهاتی میشوند که فونت و چینش تصاویر و مطالب را در همه دستگاهها کنترل نمیکنند که باعث افت بازدید سایت میشود. مرتب بودن صفحات سایت و نمایش اصولی آنها و لود سریع صفحات در همه دستگاهها هم از دیدگاه گوگل امتیاز زیادی دارد و هم از دید کاربران.
آیا وب سایت شما امن است؟
کاربران امروزی آگاهی زیادی دارند و انتظار تجربه یک بازدید امن از صفحه اینترنتی شما را دارند. امنیت وب سایت خود را جدی بگیرید و از پروتکل HTTPS برای ایجاد امنیت بیشتر در سایت خود کمک بگیرید.
آیا نیاز به کمک یک سئو کار دارید؟
سئو پیش نیاز ارتقای سایت شما میباشد و حتما به سئو در سایتتان نیاز خواهید داشت. اما تصمیم گیری برای مدیران وب سایت در رابطه با اینکه آیا یک سئوکار استخدام کنند یا خیر دشوار است. زیرا استخدام سئوکار غیر مسئول که کسب و کار ما اهمیتی برای وی ندارد ممکن است به سایت آسیب رساند حتما قبل از استخدام سئو کار باید در مورد آسیب هایی که میتواند به سایت وارد کند تحقیق کنید.
آیا وب سایت شما تخصصی است؟
سالها قبل تخصصی بودن سایتها اهمیت چندانی از دیدگاه گوگل نداشت اما امروزه تخصصی بودن سایت ها اهمیت به سزایی دارد و همه مطالب شما باید در یک حوزه تخصصی خاص باشد. برای مثال یک حوزه تخصصی خاص مثل خودرو انتخاب کنید و مطالب خود را در حوزه خودرو و مسائل مربوط به خودرو دنبال کنید. سایتهایی که هدف خاصی را دنبال نمیکنند و در همه زمینه ها تولید محتوا میکنند از دید گوگل تخصصی شناخته نمیشوند و اعتبار زیادی ندارند.