رامینرامین
@ramin95
1 سال قبل

سئوی یه سایت فروشگاهی رو چطور باید انجام داد؟

من اخیرا یه فروشگاه آنلاین درست کردم و میخوام محصولاتم توی نتایج گوگل بالا بیاد. میخوایم بدونم سئو برای فروشگاه چطوری هست و دقیقا باید چه کارایی انجام بدم؟


1 پاسخ
60
متخصص سئو
متخصص سئو @seo_expert
آموزش SEO و تولید محتوا
1 سال قبل

مجموعه اقدامات سئوی فروشگاهی

✔باتوجه به اینکه در سایت فروشگاهی تعداد محصولات زیاد هستند باید علاوه بر دسته بندی های کلی یک زیر دسته نیز وجود داشته باشد که محصولات درون آن زیر دسته قرار گیرند. همچنین باید معماری سایت شما به گونه ای باشد که دسترسی به همه محصولات و صفحات برای کاربران آسان و راحت باشد.

✔سایت فروشگاهی شما باید موبایل فرندلی باشد یعنی برای استفاده در موبایل و دسکتاپ و تبلت طراحی شده باشد و از هر دستگاهی به راحتی قابل دسترسی و استفاده باشد.

✔در صفحه سایت فروشگاهی حتما از آیکون های اشتراک در جای مناسب استفاده کنید.

✔از تصاویر و ویدیو های باکیفیت اما با حجم پایین در معرفی محصول استفاده کنید. و سعی کنید اسم فایل های عکس و ویدیو ها هم مرتبط باشند برای مثاله به جای IMG01254.jpg از تیشرت-قرمز-سایر-لارج.jpg استفاده کنید. در ضمن در مورد ویدیو هرچقدر که کوتاه‌تر باشد کاربردی‌تر است.

✔صفحات مرتبط را در کنار هم قرار دهید و یا به یکدیگر لینک دهید در این صورت هم محصول بیشتری به کاربرانتان معرفی کرده اید هم کاربر زمان بیشتری در سایت شما سپری خواهند کرد.(از صفحه اصلی سایت به صفحات دسته بندی لینک دهید و از صفحات دسته بندی به صفحات زیرین دسته بندی لینک دهید.)

✔عنوان کلمات را طوری انتخاب کنید که شامل کلمات کلیدی باشند و کاربران را به کلیک زدن ترغیب کنند.(مثلا قهوه ساز با 20% تخفیف) البته خوانا بودن و واضح بودن عنوان به وجود کلمات کلیدی در عنوان اولویت دارد.

✔در سایت فروشگاهی خود نباید بخواهید که با 1 آدرس url چندین کلمه کلیدی شما رتبه و جایگاه داشته باشند.همچنین باید کوتاه و راحت باشد و به راحتی در ذهن بماند. استفاده از اعداد و حروف بی ربط و زیاد ایده خوبی نیست.

✔کلمات کلیدی اهمیت بسزایی دارد چه در عنوان مطلب و چه در داخل صفحات برای انتخاب کلمات کلیدی زمان زیادی سپری کنید و میتوانید از منابعی مثل KWfinder، ahref و Semrush برای انتخاب کلمه کلیدی استفاده کرد.

✔نام دامنه بهتر است با خدماتی که قرار است ارائه کنید همخوانی داشته باشد.

✔سرعت لود صفحات در یک سایت فروشگاهی اهمیت بالایی دارد و باتوجه به اینکه صفحات شامل تصویر و ویدیو خواهند بود باید به نحوی کنترل کنید که سرعت لود صفحات بالا باشد و کاربر زیاد منتظر نماند.

✔به تمام صفحاتی که کسب رتبه در گوگل توسط آن صفحات برای شما مطلوب است محتوای بدنه اضافه کنید. معمولا مهمترین صفحات در سایت‌های فروشگاهی صفحه اصلی سایت، صفحات دسته بندی، صفحات زیر دسته بندی و مهم‌ترین محصولات سایت هستند. محتوای بدنه به موتورهای جستجو درک بهتری از محتوا و موضوع صفحه خواهد داد و اینکه این یک صفحه خاص و یکتاست و باید در نتایج جستجو نمایش داده شود. بدون استفاده از محتوای بدنه فهمیدن ارتباط صفحه با کلیدواژه برای گوگل دشوار خواهد شد.

✔سعی کنید حدود 150 کاراکتر در بخش متاتگ اضافه کنید. در توضیحات متا به خریدار توضیح دهید که فروشگاه شما چه مزایای دیگری نیز دارد به عنوان مثال (ارسال رایگان، فروش ویژه، تخفیف ۲۰ درصدی، یکی بخر دوتا ببر و گارانتی، ضمانت، تضمینی …). استفاده از عبارات زیر یکی از روش‌های جلب توجه کاربر در صفحه نتایج جستجو است.

✔برای سایت فروشگاهی حتما از پروتکل HTTPS استفاده کنید. باعث میشود کاربران شما حین استفاده از سایت احساس امنیت بیشتری داشته باشند.

✔یک نقشه سایت پویا تهیه کنید.نقشه سایت باید با هربار اضافه شدن یا حذف شدن صفحات به سایت، به‌روز رسانی شود تا همیشه تصویر درستی از سایت به موتورهای جستجو عرضه شود. همه صفحاتی که قابل ایندکس شدن هستند را در سایت مپ قرار دهید.

✔باتوجه به اینکه موتورهای جستجوی گوگل روزانه در میلیون ها صفحه میخزند طبیعتا بودجه خاصی به هر سایت ارائه میدهند و شما باید به عنوان مدیر سایت فروشگاهی روزانه بیش از حد انتظار گوگل مطلب نزنید که روی هم انباشته نشوند و به موقع ایندکس شوند. بودجه خزش را از طریق فایل robots.txt مدیریت کنید.

✔از محتوای ضعیف و تکراری بپرهیزید سعی کنید صفحات خود را طوری مدیریت کنید که مطالب موجود تکراری به نظر نرسند. مثلا بخش ویژگی های محصول را به صورت گزینه ای قرار دهید و بخش توضیح در مورد محصول را به صورت پاراگرافی تا حدی که می‌توانید از ارائه محتوای تکراری در صفحات به دور باشید.

از عواملی که می‌توانند موجب به وجود آمدن محتوای ضعیف در یک سایت شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیلتر محصولات: دسترسی موتورهای جستجو به صفحاتی که با فیلتر کردن محصولات ایجاد می‌شوند را مسدود کنید. برای انجام این کار باید در فایل ربات robots.txt سایتتان، دستور Disallow به این صفحات بزنید و از بررسی این صفحات توسط گوگل جلوگیری کنید. باید با امتحان کردن قابلیت فیلتر محصولات سایتتان در حالات مختلف، الگوی ایجاد URL را پیدا کنید، و سپس برچسب Disallow را به آن‌ها اضافه کنید.

  • مسیریابی چندجهتی: معمولا صفحاتی که به عنوان زیرمجموعه‌ای از یک دسته‌بندی به شمار می‌روند بهتر است که در گوگل ایندکس شوند و گوگل قادر به تشخیص این صفحات از هم باشد. بنابراین بهترین کار این است که در صفحات ایجاد شده برای هرکدام از این زیرمجموعه‌ها محتوای متنی مناسب و متفاوت از بقیه به کار ببرید.

  • صفحه‌بندی: اگر دسته‌ای وجود داشته باشد که محصولات زیادی در آن باشد، معمولا نمایش محصولات این دسته به صورت صفحه‌بندی شده خواهد بود. مثلا 300 محصول ممکن است در 10 صفحه نمایش داده شود. این صفحات بسیار مشابه هم خواهند بود و تنها تفاوتشان محصولاتی است که در آن‌ها به نمایش در می‌آیند. از دید موتورهای جستجو عملا همه‌ی این صفحات یکسانند. موتورهای جستجو این صفحات را به عنوان صفحاتی با محتوای ضعیف می‌شناسند و معمولا آن‌ها را نادیده می‌گیرند. برای جلوگیری از چنین اتفاقی باید به موتورهای جستجو بفهمانید که این صفحات در واقع یک توالی از صفحات هستند که همگی به هم مرتبطند. شما می‌توانید با مشخص کردن دقیق رابطه این صفحات، به موتورهای جستجو اطلاع دهید که از قابلیت صفحه‌بندی استفاده کرده‌اید.

  • تعداد محصولات نمایش داده شده در صفحه: بسیاری از سایت‌های فروشگاهی امکان مشخص کردن تعداد محصولات نمایش داده شده در هر صفحه را برای کاربرانشان فراهم می‌کنند. مثلا ممکن است 12 یا 24 یا 36 محصول در هر صفحه نمایش داده شود.در این صورت، موتورهای جستجو، این URLها را به عنوان صفحات تکراری خواهند شناخت. اتفاقی که اصلا برای سئوی فروشگاهی سایتتان خوب نیست و باعث می‌شود موتور جستجو در یافتن صفحه اصلی دچار سردرگمی شود. درست مانند راهکار ارائه شده برای فیلتر محصولات، اینجا هم باید الگوی موجود در URLها را پیدا کرد و سپس دستور Disallow را در فایل robots.txt اضافه کرد.

  • حالت‌های مختلف یک محصول: محصولاتی مانند لباس یا کفش معمولا در سایز‌ها و رنگ‌های مختلفی موجودند. یک مدل کفش به تنهایی می‌تواند 32 حالت مختلف (در 8 سایز و 4 رنگ) داشته باشد. معمولا صفحاتی که برای این حالت‌ها ایجاد می‌شوند از محتوای کافی برای ایجاد تمایز برخوردار نیستند و نهایتا تصاویر موجود در آن‌ها تفاوت اندکی با هم دارند. که این خود باعث به وجود آمدن صفحات تکراری بیشتری می‌شود. اگر امکان این را ندارید که برای هریک از این صفحات محتوای متنی جداگانه بنویسید، بهتر است که با گذاشتن برچسب کنونیکال، محتوای اصلی را به عنوان صفحه کنونیکال این صفحات (سایزهای مختلف تیشرت) مشخص کنید.

  • قرار گرفتن یک محصول در دسته‌های مختلف: یکی دیگر از موقعیت‌های رایجی که در سایت‌های فروشگاهی رخ می‌دهد این است که یک محصول در چند دسته مختلف قرار بگیرد.

    به عنوان مثال، یک سایت فروشگاهی باتری ماشین را در نظر بگیرید. باتری‌ها ممکن است براساس آمپرساعت و بر اساس مدل ماشین در دسته بندی‌های متفاوتی قرارگیرند. در این صورت یک مدل خاص از باتری هم در دسته‌ی مثلا 55 آمپری قرار می‌گیرد و هم دسته‌ی باتری‌های مناسب برای ماشین پژو 206. در بعضی موارد ممکن است یک محصول را بتوان از 5 یا 6 راه مختلف پیدا کرد. که در این صورت، هر باتری 5-6 URL مختلف خواهد داشت. در نتیجه دوباره مشکل محتوای تکراری به وجود خواهد آمد. مشکلی دیگر برای سئو فروشگاهی سایتتان. باید اطمینان حاصل کنید که اگر محصولاتتان در چند دسته مختلف قرار می‌گیرد، یکی را به عنوان دسته اصلی تعیین کنید. دسته اصلی URLی را که می‌خواهید آن محصول در آن ایندکس شود مشخص می‌کند. در این مورد هم باید URL مربوط به دسته اصلی را به عنوان محتوای کنونیکال مشخص کنید.