شرکت 9 میلیارد دلاری ایلان ماسک: ما یک «کسبوکار کوچک» هستیم
منبع: https://rasanika.com
استارتاپ ۹ میلیارد دلاری ایلان ماسک در اظهاراتی قابل توجه میگوید کسبوکاری کوچک و محروم است.
شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک که حدود ۹ میلیارد دلار ارزش دارد، در اقدامی بحثبرانگیز، خود را در اسناد دولتی ایالات متحده بهعنوان یک «کسبوکار کوچک محروم» معرفی کرد.
ماسک که هماکنون ثروتمندترین فرد جهان بهشمار میرود، نورالینک را در سال ۲۰۱۶ با هدف توسعهی تراشههای مغزی تأسیس کرد؛ فناوریای که به کاربران امکان میدهد تنها با ذهن خود، دستگاههای الکترونیکی را کنترل کنند.
نورالینک در اظهارنامهی خود در سامانهی رسمی دولت آمریکا تأیید کرد که مشمول تعریف «کسبوکار کوچک محروم» است. ادارهی کسبوکارهای کوچک آمریکا (SBA) اعلام کرد که اقدام نورالینک، خوداظهاری بوده و هیچ ارزیابی مستقلی دربارهی صحت آن انجام نشده است.
در حال حاضر ساختار مالکیتی نورالینک نامشخص باقی مانده و فهرستی از مالکان، مدیران اجرایی یا تصمیمگیرندگان کلیدی به SBA ارائه نشده است. در صفحهی لینکدین نورالینک آمده که بین ۲۰۱ تا ۵۰۰ کارمند دارد.
بر اساس ضوابط ادارهی SBA، برای واجدشرایطبودن بهعنوان کسبوکار کوچک محروم، شرکت باید تحت مالکیت و کنترل حداقل یک فرد محروم از نظر اجتماعی و اقتصادی باشد. تعریف «محرومیت اقتصادی» شامل افرادی میشود که بهدلیل تبعیض یا موانع اجتماعی، در مقایسه با دیگران در همان صنعت، از فرصتهای مالی و اعتباری کمتری برخوردار بودهاند.
هدف از این عنوان، فراهمکردن دسترسی برابر به قراردادهای دولتی برای کسبوکارهای محروم است. طبق دادههای SBA، حدود ۱۰ درصد از بودجهی سالانهی قراردادهای دولتی آمریکا به این دسته از شرکتها اختصاص مییابد؛ البته پیشتر وزارت دادگستری آمریکا شرکتهایی را که خود را به اشتباه بهعنوان کسبوکار محروم معرفی کرده بودند، جریمه کرد.
ایلان ماسک بیش از ۴۱۲ میلیارد دلار دارایی خالص دارد و بیشک کسبوکارش در دستهی «محروم و اقتصادی» قرار نمیگیرد. نورالینک در آخرین دور جذب سرمایه، ۶۵۰ میلیون دلار از سرمایهگذاران بزرگی مانند Founders Fund به رهبری پیتر ثیل دریافت کرد.
پروفایل SBA شرکت، زمانی بهروزرسانی شده که ماسک بهعنوان «کارمند ویژهی دولت» در کابینهی دونالد ترامپ، ریاست ادارهی بهرهوری دولت (DOGE) را برعهده داشت. در آن دوران، DOGE چندین آژانس دولتی را منحل، هزاران قرارداد را لغو و شمار زیادی از کارمندان دولت را اخراج کرد.