مدیرعامل سافت‌بانک: هوش مصنوعی تا 10 سال دیگر 10 هزار برابر باهوش‌تر از انسان‌ها می‌شود

ماسایوشی مدیر عامل بانک

«ماسایوشی سان» (Masayoshi Son)، مدیرعامل سافت‌بانک، در سخنرانی عمومی گفت تا 10 سال آینده شکلی از هوش مصنوعی ایجاد خواهد شد که 10 هزار برابر باهوش‌تر از انسان‌هاست. او در این سخنرانی نظراتش را درباره هوش جامع مصنوعی (Artificial General Intelligence) و ابرهوش مصنوعی (Artificial Super Intelligence) مطرح کرد.

ماسایوشی سان ابتدا درباره AGI صحبت کرد. هوش جامع مصنوعی یا AGI عموماً به هوش مصنوعی گفته می‌شود که از انسان باهوش‌تر است. سان می‌گوید این فناوری احتمالاً یک تا 10 برابر هوشمندتر از انسان خواهد بود و در سه تا پنج سال آینده ایجاد خواهد شد.

هوش مصنوعی توانمندتر از انسان در 10 سال آینده

اگرچه AGI باهوش‌تر از انسان خواهد بود، این تفاوت آن‌قدر زیاد نمی‌شود که بتواند تحولات تاریخ‌سازی را رقم بزند؛ اینجاست که باید به هوش مصنوعی دیگری به نام ASI بپردازیم. به گفته ماسایوشی سان با ابرهوش مصنوعی داستان کاملاً متفاوت می‌شود. با این فناوری، شاهد پیشرفت بزرگی خواهیم بود.

هوش مصنوعی

مدیرعامل سافت‌بانک درباره چگونگی تعامل مدل‌های مختلف ASI با یکدیگر که مانند نورون‌های مغز انسان هستند، صحبت کرد. به گفته سان، این امر منجر به ایجاد هوش مصنوعی خواهد شد که 10 هزار برابر هوشمندتر از هر انسان نابغه‌ای است.

پس از این نشست و صحبت‌های ماسایوشی سان، سهام سافت‌بانک در ژاپن بیش از 3 درصد کاهش یافت. همچنین به‌ نظر می‌رسد مدیرعامل سافت‌بانک قصد سرمایه‌گذاری عظیمی به مبلغ 100 میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی دارد.

ماسایوشی سان بنیان‌گذار سافت‌بانک است که پس از سرمایه‌گذاری اولیه و سودآور در غول تجارت الکترونیک چینی، علی‌بابا، به شهرت رسید. او با راه‌اندازی صندوق ویژن (Vision Fund) در 2017 –صندوق سرمایه‌گذاری عظیم برای حمایت از شرکت‌های فناوری– سافت‌بانک را سازمانی آینده‌نگر و حامی فناوری معرفی کرد.

پس از ثبت ضررهای مالی بی‌سابقه صندوق ویژن در 2022، سان گفت سافت بانک به‌حالت «دفاعی» خواهد رفت و سرمایه‌گذاری‌های محافظه‌کارانه‌تری انجام می‌دهد اما سال 2023، صندوق ویژن متحمل ضرر بیشتری شد. سان تقریباً از آن زمان از انظار عمومی دور بوده است اما به‌تازگی برای ایراد سخنرانی به کانون توجه بازگشته است.

منبع

منتشر شده در رسانیکا، پلتفرم اشتراک‌گذاری محتوا