رونمایی گوگل از Willow، چیپ کوانتومی جدید که شاید تهدیدی برای هک رمزنگاری ها باشد

چیپ کوانتومی Willow

گوگل تراشه کوانتومی پیشرفته‌ای به نام ویلو را معرفی کرده که برای بهبود مقیاس‌پذیری و قابلیت‌های تصحیح خطای محاسبات کوانتومی طراحی شده است. این پردازنده معادله‌ای را در کمتر از پنج دقیقه حل می‌کند که برای بهترین ابررایانه‌ جهان ۱۰ سپتیلیون سال (با ۲۴ صفر!) زمان می‌برد.

گوگل پیش از نیز در سال ۲۰۱۹ یک جهش مشابه را در حوزه رایانش کوانتومی رقم زده بود که در کمتر از سه دقیقه می‌توانست یک معادله ریاضی بسیار دشوار را حل کند،‌ در حالی که حل معادله‌ای مشابه برای یک ابررایانه‌ ۱۰ هزار سال زمان می‌برد. البته شرکت IBM در آن زمان این ادعا را به چالش کشید اما گوگل با رونمایی چیپ جدید Willow مدعی شده این پردازنده معادله‌ای را در کمتر از پنج دقیقه حل می‌کند که برای بهترین ابررایانه‌ جهان، ۱۰ سپتیلیون سال زمان می‌برد.

پژوهشگران همچنین راهکاری برای کاهش خطا‌ها در کنار عملکرد قدرتمند پیدا کرده‌اند که به گفته این شرکت «یکی از مهمترین چالش‌ها در حوزه رایانش کوانتومی است.» رایانش کوانتومی به جای بیت که نماینده ۱ یا ۰ است از کوبیت استفاده می‌کند،‌ واحدی که می‌تواند در آن واحد در چندین حالت مثل ۱،۰ و هرآنچه ما بین آنها است وجود داشته باشد.

نیون می‌گوید چیپ ویلو که ۱۰۵ کوبیت دارد «بهترین عملکرد» را در این رده به اجرا می‌گذارد. شرکت‌های دیگری مثل مایکروسافت، آمازون و IBM نیز سیستم‌های رایانش کوانتومی خود را معرفی کرده‌اند.

آیا Willow تهدیدی برای امنیت محسوب می‌شود؟

پیشرفت‌ محاسبات کوانتومی همواره به‌عنوان تهدیدی برای امنیت سایبری مطرح شده است، زیرا کامپیوترهای کوانتومی با قدرت شکستن رمزنگاری‌ها می‌توانند امنیت، حریم خصوصی و حتی در بخش کریپتو، سرمایه کاربران را در معرض خطر قرار دهند.

با این حال، کوین رز (Kevin Rose)، مدیر محصول سابق گوگل، اعلام کرده تراشه Willow، هنوز با آنچه که تهدیدی برای رمزنگاری بیت‌ کوین محسوب شود فاصله زیادی دارد. او گفته برای شکستن رمزنگاری بیت‌ کوین به کامپیوتری با قدرت ۱۳ میلیون کیوبیت و ۲۴ ساعت زمان نیاز است، در حالی که Willow تنها ۱۰۵ کیوبیت قدرت دارد.

منتشر شده در رسانیکا، پلتفرم اشتراک‌گذاری محتوا